Miután elszabadult, alakítanak a hullámvasúton

-

Bár a vizsgálatok szerint a múlt szombaton elszabadult szerelvény biztonságos, mégis átalakítják a fékrendszert, írja a Magyar Nemzet.


A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának utasítására átalakítják a fékrendszert, hogy teljes terhelés mellett is meg tudja tartani a szerelvényt az állomáson. Ezen kívül a parkolófékkel rögzített, forgalomból átmenetileg kivont szerelvény csak akkor tartózkodhat az állomás fővágányán, ha a peronon nincs utas.

Szombaton fél tucat utassal szabadult el a hullámvasút, amelyre akkor még nem szállt fel a fékezésért felelős dolgozó. A szerelvény, amely egyébként akkor sem tud lezuhanni, ha kisiklik, annyira felgyorsult, hogy az egyik kanyarban a külső íven futó kerekek felemelkedtek a sínről.

A vizsgálat utólag azt állapította meg, hogy a hullámvasútra néhány utas a figyelmeztetés ellenére szállt fel, és a parkolófék nem bírta a terhelést. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az utasok lennének a hibásak, az őket peronra beengedő munkatárs észlelte későn a helyzetet - közölte a Magyar Nemzettel az intézmény szóvivője.