Mit nem csinál Lázár János?

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Egy miniszterről általában akkor szoktak beszélni, ha tesz valamit. De sokatmondó tud lenni az is, hogy a szabadidejében mit nem tesz egy politikus. Összeszedtük Lázár János fontos nemcsinálásait.


01

Nem néz Habony-videót

A miniszterelnökséget vezető miniszter – bár nyilván sejtette, hogy szóba kerül majd a Kormányinfón – nem nézte meg az ibizai Heart Club reklámfilmjét, amelyben feltűnik Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó is. Most már nem is lesz egyszerű pótolnia az elmaradást, ugyanis privátra lett állítva a videó, azaz nem nézheti meg akárki. Legalábbis az eredeti weboldalon.


02

Nem néz meccset sem

Gyakorlatilag az egész Fidesz-vezérkar ott volt azon a magyar-norvég meccsen, amelyen kijutott a válogatott a jövő évi Eb-re. Lázár János nem, ő még a mérkőzés előtt bejelentette, hogy inkább sakkozik.03

Nem ultizik

Még októberben szivárgott ki egy zárt körben elmondott tavaszi Orbán-beszéd, amelyben a miniszterelnök azt mondja, az utódjának kell tudnia ultizni. Lázár Jánosnak persze nekiszegezték a kérdést az aktuális Kormányinfón, hogy tud-e ultizni, de ő azt mondta, nem. És nyelveket sem beszél, amivel még jobban rontja az esélyeit, hogy valaha miniszterelnök legyen, mármint, ha az utódról Orbán dönt majd.


04

Nem megy el Rogán eskütételére

Októberben tette le miniszteri esküjét Rogán Antal, miután hosszú, jelzésértékű üzengetésektől sem mentes csatát vívott Lázár Jánossal a politikai ranglétra legfelsőbb fokaiért. Az eskütételről Lázár János hiányzott, éppen vidéken volt. Mondhatnánk, hogy már előtte gratulált, de sajnos a Heti Válasz tudósítása szerint a Fidesz velencei frakcióülésén pont nem tudott Rogán Antal mellé ülni, így üresen maradt köztük a szék.


05

Nem vadászik 23 millióért

Tavaly ősszel sokat foglalkoztatta a sajtót, hogy Lázár a barátaival egy nagy csehországi fácánvadászatra készül. A 23 millió forintos túrán végül nem vett részt a politikus, írta akkor a Blikk.