Miskolc nem szeretné, ha ételt osztanának az éhes gyerekeknek

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A Gyermekétkeztetési Alapítvány fordult az önkormányzathoz, de a polgármester más ügyekkel szeretne bekerülni a hírekbe – írja a Népszava.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány tapasztalatai szerint az országban sok olyan gyerek van, aki péntek délutántól hétfő reggelig nem eszik. Ezért megkeresték – többek között – a miskolci önkormányzatot, hogy hétvégenként egy alkalommal meleg étkezést tudnának biztosítani az éhező gyerekeknek.


Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere visszautasította az ajánlatot, mert mint – a Népszavához eljutott – levelében írta, nem egy ilyen akcióval szeretne a hírekbe kerülni, hanem a város


fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni.

A levélben Kriza hosszan ecseteli, hogy mit tettek az elmúlt négy évben a szegény gyerekekért, majd azzal zárta, hogy az alapítvány inkább olyan települést válasszon, amely


más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes.

Koczák Szilvia, a városháza szóvivője a lapnak megerősítette, amit levelében a polgármester írt. Hozzátette, szerinte a gyerekek hétvégén is kapnak ételt, bár ebben nem tejesen biztos.


A Népszavának a Gyermekétkeztetési Alapítvány vezetője, Király Gábor annyit mondott:


A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen.