Miskolc mégsem pályázik

Fotó: MTI / Vajda János

-

Miskolc letett arról, hogy pályázzon az Európa Kulturális Fővárosa címre – közölte a város polgármesteri hivatalának szóvivője csütörtökön.


Koczák Szilvia tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhely vezetése az időközben megjelent Európa Kulturális Fővárosa című pályázat feltételeinek alaposabb ismeretében, a lehetséges előnyök és a várható erőfeszítések nagyságrendjének számbavétele után döntött úgy, hogy Miskolc nem pályázik a címre.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester szavait idézve közölte: Miskolc gazdasági teljesítőképességének „látványos erősödését, az ebből fakadó új lehetőségeinket a dolgozói bérek emelésére” kívánja fordítani a város.

Emlékeztetett arra, hogy ez év elején több mint hatezer városi dolgozónak, a közszolgáltatásban tevékenykedő munkatársuknak emelték átlagosan 20 százalékkal a bérét, az elkövetkezendő időszakban is a miskolci dolgozók béremelése, a béremelkedések további feltételeinek biztosítása élvez prioritást.

Az Európai Unió határozata alapján 2023-ban egy-egy magyar és brit város viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Korábban Miskolc mellett Tokaj, Debrecen, Veszprém, Eger, Gödöllő és Győr jelezte, hogy megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa címet.