Miriuta már a távozáson gondolkodik

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Nem a Quaestor-csoport brókerbotránya miatti anyagi nehézségek, hanem a borzasztó forma okoz fejfájást a román származású Vasile Miriutának.


OTP Bank Liga, 23. forduló:

Győri ETO FC–Nyíregyházi Spartacus 2-3 (0-2)

gól: Lipták (62.), Mayer (78.), illetve Lang (3., öngól), Fodor (31.), Pekár (94.)


Rosszul kezdődött a hazaiak szempontjából az összecsapás, Lang öngóljával ugyanis már a harmadik percben a vendégek kerültek előnybe. A folytatásban próbált egyenlíteni a Győr, ám a Nyíregyháza kézben tartotta a meccset, sőt, sikerült növelnie előnyét. A fordulás után nagyot változott a mérkőzés képe, mivel a győriek szinte kapujukhoz szegezték Mátyus János együttesét. A hajrára sikerült kiegyenlíteniük a vendéglátóknak, és aztán mindent elkövettek a győzelemért, ám végül pont nélkül maradtak, mivel egy nagyszerű kontra végén újra a Nyíregyháza volt eredményes.A mérkőzést követően Vasile Miriuta, a győriek vezetőedzője az ETO honlapjának kijelentette: „Egy hónapja vagyunk már bizonytalanságban, ez nagyon hosszú idő. Mindenki próbálja becsülettel végezni a dolgát, de nagyon nehéz csak a focira koncentrálnunk. Tudjuk, hogy a jövő évi licenc miatt egy hónapon belül látni kell a jövőt, de amíg nincsen semmi konkrétum, addig nagyon nehéz tervezni.”

A Sport TV-nek azonban ennél keményebben fogalmazott: „A menedzserek már a hét közben ott voltak az öltözőben, beszéltek a játékosokkal, ami zavarta a heti programot. Én ehhez nem fogom adni a nevemet. Akármilyen nehéz helyzetben van egy csapat, ilyen nincs. Ilyen helyzetben voltam én is. Budapestről ingázom, miután megszűnt a szállásom, a saját pénzemből jövök. A szurkolók is megérdemelnének annyit, hogy a menedzserek ne legyenek ott az öltözőben.” Hozzátette:


Vagy pár játékos megy, vagy Vasile megy, ez a helyzet. Ezt nem engedem meg. Hibák voltak, de ha valaki nem képes becsületesen dolgozni, akkor menjen haza, és már ne jöjjön. Ha pedig valaki nem akar játszani, jön a másik, jönnek a fiatalok.