Mire költött milliókat Markó?

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt / MTI/Czeglédi Zsolt

HÁTTÉR

Markó Iván cége, a Táncvilág Kft. eddig összesen 155 millió forint rendkívüli támogatást kapott. Jelentős összegeket „egyéb szolgáltatások vásárlására” fordítottak.


A Népszabadság információ szerint Markó a kapott támogatásból összesen körülbelül 70 millió forintot költött az egyéb szolgáltatásokra, melyek jelentéséről többet nem lehet tudni. 2012 szeptemberében a soron kívüli támogatások miatt több mint negyven táncművész tiltakozott egy Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levélben. Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője tavaly májusban tiltakozó akcióval hívta fel a figyelmet az esetre.

A Táncvilág Kft. a rendkívüli tartalék terhére kapott 2012-ben 130 milliós támogatást, amiből 57,7 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma elszámolása szerint „egyéb szolgáltatások vásárlására” költött. A maradék 21 előadásra ment el. Markó cége korábban még 25 millió forintot kapott, szintén a rendkívüli tartalékkeretből - a Népszabadság azt írja, ebből az összegből négy előadást játszottak, amit összesen 1288-an láttak. Itt 12 millió 658 ezer forintot tett ki az „egyéb szolgáltatások vásárlása”.