Mire gondol, aki egy mentőautóban részegen rendőrre támad?

-

A következményekre feltehetően nem, így most a zalai ügyészség emelt vádat a meggondolatlan és ittas sofőrrel szemben.


Tavaly június 17-én hajnalban szenvedett autóbalesetet egy 64 éves férfi Lentiben. Részeg volt, és agresszív, így a helyszínre érkezett mentők meg sem tudták vizsgálni, ezért a baleseti helyszínelő rendőrt kérték meg, hogy segítsen a sofőrt a mentőhöz kísérni.

A férfi ezalatt és a mentőautóban is folyamatosan szitkozódott, majd amikor a rendőr letette a szolgálati fényképezőgépét a mentőautó gyógyszertartó szekrényére, felkapta azt, és nagyobb erővel a padlóra vágta.

Ekkor az intézkedő rendőr főtörzsőrmester a kezeinél fogva a székbe ültette és figyelmeztette, hogy hagyja magát megvizsgálni. Erre a férfi azt üvöltötte, hogy „ Ki a k.... anyád vagy te?”, belemarkolt a rendőr ruházatába, megrántotta azt, aminek következtében a kabát cipzárja is kiszakadt.

A hivatalos személy elleni erőszaknak ezen a ponton lett vége, mert a rendőr testi kényszert alkalmazott, és megbilincselte a férfit, aki így 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett el

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróságon.