Mínusz 10-nél is inkább a rekordot választotta a Warriors

Fotó: Getty Images / Frederick Breedon

-

Curryék az utolsó negyedben nagyot harcoltak Memphisben, és 71-9-cel mennek San Antonióba. Egy Bulls-rekordot már beállítottak.


Egy rekordot már beállított, egy másiktól pedig két meccs választja a Golden State Warriorst, amelyik a Memphis Grizzlies ellen az utolsó negyed előtt úgy döntött, hogy inkább a Bulls rekordját választja a pihenés helyett.


Az alapszakaszt már megnyerő oaklandiek 70-9-es mérleggel érkeztek Memphisbe, ami azt jelenti, hogy mindhárom hátralévő meccsüket meg kell nyerniük, hogy megdönthessék a Chicago Bulls 1995-96-os 72-10-es alapszakasz-rekordját. Nos, szombat éjjel rögtön óriási kellett harcolni, a Grizzlies ugyanis az utolsó negyed előtt 8 ponttal vezetett, és egy duplával ezt meg is toldotta.

Azonban a hajrá előtt gyújtó hangú beszédet tartó Draymond Green vezetésével a Golden State visszajött a meccsbe.


Draymond Green nem akart veszíteni


"Szörnyen rossz vesztes vagyok, különösen ilyen helyzetekben. Azt akarom, hogy az emberek úgy emlékezzenek rám, mint egy győztesre, És ez a rekord pontosan erről szól" - idézte föl a társaknak mondottakat a meccs után Green. Aki a pályán is élen járt, ugyanis 23 pontjával és 11 lepattanójával csapata legjobbja volt a 20 pontig jutó Klay Thompshon és az ezúttal 17-ig jutó Steph Curry előtt.

A Warriors ezzel 33-8-as idegenbeli mérleggel áll, és beállította a Bulls vonatkozó rekordját abból a bizonyos 95-96-os idényből.

Hogy sikerül-e megdönteni a 72-10-et, az vasárnap este fog kiderülni, az alapszakasz második, és hazai pályán az idényben még veretlen (39-0) San Antonio Spurshöz látogatnak Curryék. A 82 meccses alapszakaszt a Memphis elleni hazai mérkőzéssel zárják majd április 13-án.