Mintha Steph Curry beszállt volna az NCAA döntőjébe

-

A Villanova a dudaszó pillanatában elengedett triplával verte az North Carolina csapatát az egyetemi bajnokság döntőjében.


Kris Jenkins utolsó másodpercben szerzett hárompontosával meglepetésre a Villanova csapata nyerte meg az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság houstoni döntőjét, amelyet 74 340 néző tekintett meg a houstoni NRG Stadiumban, az NFL-ben szereplő Houston Texans pályáján.

A finálé hajrája rendkívül izgalmasan alakult, két perccel a vége előtt még viszonylag biztosan, hat ponttal vezetett a Villanova, az esélyesebb North Carolina azonban fel tudott zárkózni, sőt négy másodperccel a lefújást megelőzően 74-74-re egyenlített.


Az utolsó kosár


Ekkor szinte biztosnak tűnt a hosszabbítás, ám a Villanova nem hagyta kicsúszni kezéből a meccset, s az időkérést követően Jenkins gyönyörű hárompontost dobott a dudaszó pillanatában - pont, mintha Stephen Curryt láttuk volna az idei szezon szinte tetszőlegesen kiválasztott bármelyik mérkőzésén.

A Villanova Wildcats története második NCAA-bajnoki címét szerezte meg. Eddigi első sikerét 1985-ben aratta. A North Carolina korábban öt alkalommal (legutóbb 2009-ben) ünnepelhetett bajnoki címet. Az egyetem történetének második sikerét 1982-ben, Michael Jordan vezetésével aratta, a későbbi szupersztár dobta a meccset eldöntő kosarat.


Michael Jordan születése


Jordan ezúttal is ott volt Houstonban, olyannyira, hogy a szünetben meg is látogatta egykori egyetemének mai játékosait.