Miniszteri biztos lesz Fodor Gábor élettársa

-

A neves genetikus, Czeizel Endre lánya, Czeizel Barbara az autizmus korai intervenciójáért felelős miniszteri biztos lesz – jelentette be Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a hétvégén.


Nők kékben címmel autista gyermekeket nevelő családokról készült fotókból nyílt szabadtéri kiállítás a budapesti Madách téren szombaton, az autizmus világnapján. Balogh Zoltán a rendezvény keretében jelentette be Czeizel Barbara kinevezését. Czeizel a korai fejlesztés egyik elismert szakembereként fogja a korai intervenció ügyét egyengetni – írja a kormany.hu.


Balog azt is közölte, hogy több mint ötmilliárd forintos keretösszegből egy korai fejlesztést célzó programot is indítanak, főként uniós fejlesztési forrásokból. Az ötmilliárdos projektet Czeizel Barbara kezeli.

Czeizel Barbara és a Liberális párt színeiben politizáló, független képviselő Fodor Gábor 1994-ben házasodtak össze. Noha korábban a Blikk arról cikkezett, hogy a pár válásra készül, Fodor a legutóbbi vagyonnyilatkozatában élettársaként tüntette fel Czeizelt.