Miniszterelnökség: nincs köze a Várhoz a Corvinus feldarabolásának

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

„Semmi köze a Budai Vár rehabilitációjának a felsőoktatási intézményekhez” címmel adott ki rövid közleményt a Miniszterelnökség. Ebben cáfolják a sajtó értesüléseit, miszerint a Corvinust azért darabolják fel, hogy az azért kapott bevételt a Budai Vár rekonstrukcióját jelentő Hauszmann-terv megvalósítására fordíthassa a kormány.


A Nemzeti Hauszmann Terv koordinálását végző Miniszterelnökség határozottan cáfolja a sajtóban megjelenő azon híreszteléseket, miszerint a felsőoktatás átalakításával összefüggő bármilyen döntés, vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a Budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

A Nemzeti Hauszmann Terv egyes elemeinek megvalósítása a kormány által biztosított nevesített költségvetési forrásból történik, amint ezt a terv előkészítésével, a Lovarda és a Stöckl-lépcső újjáépítésével és a szükséges régészeti feltárásokkal kapcsolatos korábbi kormányhatározatok is mutatják” – írják a kormány.hu oldalán.


Mint azt a VS.hu kedden megírta, egyes források szerint a BCE Budai Campusának feldarabolását követően a Villányi úti ingatlanegyüttest a hozzá tartozó 7,3 hektáros arborétummal együtt értékesíti az állam. Egyetemi forrásaink meg nem erősített információja arról szólt, hogy a vételárat a kormány a Budai Vár rekonstrukcióját jelentő Hauszmann-terv megvalósítására fordíthatja.

Ezeket az értesüléseket cáfolta most a Miniszterelnökség.A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Budai Campusának dísztermében tartott, az egyetem három karának külön költöztetését érintő összhallgatói és dolgozói fórumon elhangzottakról bővebben itt írtunk.