Minél előbb, annál jobb – reagáltak a pártok a választás időpontjára

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Lehoczky Péter

-

A pártokat nem lepte meg, hogy az államfő április 8-ra írta ki a választások időpontját.


Soros be akar avatkozni a magyar választásba

A Fidesz készen áll az április 8-ára kitűzött országgyűlési választásra, amelybe azonban Soros György be akar avatkozni – mondta Gulyás Gergely. A frakcióvezető szerint Soros György nem demokrata, nem tiszteli az államok önállóságát, a bevándorlás támogatásával pedig elvitatja azt a jogot, hogy a magyar határozzák meg, kikkel akarnak együtt élni.

Gulyás szerint a szabad választás lebonyolításához minden feltétel adott. A 106 egyéni képviselőjelöltjük is készen áll, az ő személyükről a formális döntést a Fidesz országos választmányának jövő keddi ülésén hozzák meg - tette hozzá.


Mindegy mikor

A Demokratikus Koalíciónak megfelel, hogy a köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írta ki a parlamenti választást, mert kevesebb mint három hónap múlva Orbán Viktor kormánya bukni fog – mondta a DK szóvivője.

Gréczy Zsolt szerint korábban is erre az időpontra számítottak és "mindegy volt, hogy szövetségeseinkkel együtt mikor győzzük le a Fideszt".


Folytatni kívánják

Minél előbb, annál jobb – mondta Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője szerint egy elhúzódó választási kampány a pártoknak és a magyar társadalomnak sem lenne jó. A kormánypártok egyéni jelöltjeinek listája elkészült, azt hamarosan nyilvánosságra hozzák. A KDNP képviselőinek mintegy fele indul egyéni mandátumért – mondta Harrach. A frakcióvezető szerint ahogy eddig, úgy ezután is folytatni kívánják a jól bevált együttműködést.

A főváros V. kerületében Hollik Istvánt indítják egyéni képviselőjelöltként a kormánypártok, Hoffmann Rózsa pedig jelezte, hogy a következő ciklusban nem kíván országgyűlési képviselőként dolgozni.


Sem szabad, sem tisztessége

Az Együtt felkészült a választásokra. Kidolgozott programunkban egyedüli magyar pártként egyszerre teszünk javaslatot egy szabad és összetartó Magyarországra – írta közleményében Juhász Péter. Orbán Viktor hatalmának megtöréséhez arra van szükség, hogy minden egyéni választókerületben a legjobb és legesélyesebb jelöltek induljanak. Az Együtt ezért bátor, küzdeni képes, harcos jelöltjeivel indul a választásokon, akik a körülöttük élő emberekért cselekedtek és cselekszenek majd ez után is – írta.

A Fidesz-kormány eddigi tevékenységéből kiindulva az áprilisi választás nem lesz sem szabad, sem pedig tisztességes. Mi azonban küzdeni fogunk és képviselni fogjuk a változást akaró magyar polgárokat, mert Orbán Viktor korrupt rezsimjének el kell tűnnie – írta Juhász.