Mindössze 10 euróért jutott új tulajdonosa a spanyol házhoz

-

A Bolumar család két éve örökölte meg a négy hálószobás, 147 négyzetméteres házat, de nem tudták eladni. A 10 eurós sorsjegyeket viszont 32 ezren vették meg.


A ház a 9300 lakosú Segorbe városkában, Valenciában van, közel a tengerhez és egy síterephez is. A Bolumar család két éve örökölte meg, és először a hagyományos módon próbálták eladni. 90 000 euróért (átszámítva csaknem 28 millió forint) hirdették meg, de az ingatlanpiaci pangás miatt nem akadt elég jelentkező.

A tulajdonos, a 35 éves Pepe Bolumar ekkor úgy döntött, hogy más módon próbálkozik, ezért a hatóságokkal folytatott egyéves küzdelem után 10 eurós sorsjegyeket kezdett forgalmazni, melyekkel bárki megvehette a lehetőséget, hogy a ház minden további költség nélkül az övé lehet.

A 10 euróért megszerezhető ház felkerült az internetre, és a híre hamar elterjedt a közösségi médiában. Végül 32 ezer ember vett sorsjegyet, nemcsak Spanyolországból, hanem a világ legtávolabbi pontjairól is.
A sorsolás után, miután kifizettek minden adót, a család az eredetileg tervezett 90 000 euróhoz képest még 10 000 euró többletet is elkönyvelhetett. Terveik szerint meghagyják az eladásra létrehozott weboldalt, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik hasonlóképpen szeretnék értékesíteni az ingatlanjukat.