Mindkét hajtóműve leállt, mégis sikerült letenni a szingapúri gépet

Fotó: SINGAPORE PRESS HOLDINGS / Mark Cheong

-

Csaknem 12 ezer méteres magasságban leállt a Singapore Airlines légitársaság egyik utasszállítójának mindkét hajtóműve, de a gépet sikerült biztonságban letenni. Az eset a múlt hét végén történt - közölte a vállalat szerdán.


Az Airbus A330-300 típusú gép Szingapúrból Sanghajba repült 194 utassal a fedélzetén. Felszállás után mintegy három órával, 11 800 méteres magasságban hirtelen leállt mindkét hajtóműve. A légitársaság közleményéből ítélve a hajtóműveket sikerült újraindítani, legalábbis a közleményben az szerepel, hogy a személyzet szakszerű intézkedéseinek köszönhetően sikerült megoldani a helyzetet, és a gép szerencsésen landolt Sanghaj repülőterén.


A hajtóműveket gyártó Rolls-Royce vállalat közölte, hogy minden segítséget megad az incidens kivizsgálásához. Szakértők szerint igen ritkán fordul elő, hogy egy gép mindkét hajtóműve egyszerre leáll, általában csak az egyikkel fordulnak elő problémák. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy mivel a szingapúri gép személyzete nem kért rendkívüli leszállási engedélyt Hongkongban, amely közelében az incidens idején repült, valószínűleg nem volt olyan súlyos a helyzet.