Mindenkit meglepett a U2 párizsi koncertjén

Fotó: Rock&Folk / Marion Ruszniewski

-

Csak órákkal a U2 párizsi koncertje előtt lehetett arról hallani, hogy meglepetésként fellép az Eagles of Death Metal. Rendkívüli biztonsági intézkedések voltak: már két órával a koncert előtt helikopter körözött a helyszín fölött.


Ismét színpadra lépett Párizsban az Eagles of Death Metal kaliforniai rockegyüttes hétfő este, alig egy hónappal az után, hogy terroristák vérfürdőt rendeztek a zenekar fellépése idején a francia főváros Bataclan koncerttermében.

Az amerikai banda a U2 ír zenekar koncertjén lépett színpadra a Bercy csarnokban. A koncert idejére rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a hatóságok, már két órával a rendezvény előtt helikopter körözött a 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnok fölött.A párizsi sajtóban órákkal a koncert előtt jelentek meg hírek arról, hogy esetleg az Eagles of Death Metal is színpadra léphet, de a koncertszervezők ezt az utolsó pillanatig titokban tartották, nem akarták megerősíteni a sajtóhíreket, és a U2 tagjai sem nyilatkoztak róla.

A két zenekar együtt adta elő Patti Smith amerikai énekesnő People have the power című dalát, majd az amerikai együttes elénekelte saját, I love you all the time című szerzeményét.