Új vezetése van a Híd a munka világába programnak - a módja kérdéses

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Romnet szerint minden tisztségviselőt leváltottak az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott Híd a munka világába szervezetből, a Szövetkezet Igazgatósága szerint viszont nem leváltották az eddigi vezetőket, hanem önként mondtak le.


Az új elnök Berényi László lett, de a lecserélt többi vezető is Farkas Flórián bizalmi embere – írja a RomNet, amely emlékeztet arra is, hogy a szervezet korábban gyanúba keveredett egymilliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltése miatt.

Azt, hogy az elnök és bizalmi emberei is lemondtak igazgatósági tagságukról a foglakoztatási szövetkezetben, több ORÖ-s képviselő is úgy értékelte a RomNet megkeresésére, hogy „menekülnek, mint patkányok a süllyedő hajóról”, ugyanis a foglalkoztatási szövetkezet ellen már közel egy éve zajlik az adóhatósági nyomozás jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

A „Híd a munka világába” Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet Igazgatósága cáfolta a Romnet állításait: közleményük szerint a Szövetkezet korábbi tisztségviselői maguk nyújtották be a lemondásukat, a küldöttgyűlés pedig ezután döntött az új ügyvezetésről.