Mindenki a neten lóg. Ahogy most ön is

Fotó: PhotoAlto / Odilon Dimier / PhotoAlto / Odilon Dimier

-

Magyarországon az emberek több mint háromnegyede mindennap internetezik, többségük azonban még mindig az íróasztal előtt.


Megjelent a Gemius második negyedéves gyorsjelentése, amelyből kiderül: Magyarországon még többen vannak azok, akik számítógépen interneteznek, mint mobil eszközökön. Emellett 1,4 millió internetező számára már nem napi program a tévé előtt ülni – írja a Kreativ.hu.Magyarországon 2016 júniusában 5,4 millióan használták az internetet a 15 évesnél idősebb korosztályból, vagyis a lakosság 64,4 százaléka felhasználó. Ez az adat megfelel az európai átlagnak, és magasnak mondható a kelet-közép-európai régióban. Nagy részük (76,6%) napi szinten fogyaszt digitális tartalmakat.Bár még az asztali számítógépről internetezők vannak a legtöbben, 4,9 millióan, már 3,5 millió magyar mobilról netezik. Várhatóan ez az arány hamarosan kiegyenlítődik.

Budapesten 1,1 millió internetező él, az összes felhasználó 20,7 százaléka. Az internetfelhasználók kicsivel több mint fele (53,6%) megyeszékhelyen vagy más városban él, 25,8 százalékuk pedig kistelepüléseken. A nemek között jelenleg a nők vezetnek: a felhasználók 51,2 százaléka nő, 48,8 százaléka férfi. Érdekesség, hogy az eszközök közül egyedül a tableten internetezőknél vezetnek a férfiak, 50,5 százalékos aránnyal.
Az internetezők 69 százaléka (3,8 millió fő) a 18–49 év közötti korosztályból kerül ki, bár a 60 év feletti felhasználók aránya is folyamatosan emelkedik, már meghaladta a 10 százalékot.A mobilon és tableten internetezők aránya nagyobb a 18–29 évesek korosztályban (32,8%, illetve 32,7%) a PC-t használókéhoz képest. 1,4 millió internetező már nem néz naponta tévét, ami a mobilról internetezőknek már a 29 százalékára jellemző.