Minden vonat menetrendjét megkavarják a Déli pályaudvaron

-

A vasúti vágányok felújítási munkálatai és más munkák miatt mától mintegy másfél héten át menetrendi változásokra kell számítani a Déli pályaudvaron.


A MÁV-csoport tájékoztatása szerint a vasúttársaság már több mint egy évvel ezelőtt betervezte a Déli pályaudvarra bevezető vágányok és kitérők egy részének cseréjét, amely április 18. és 29. között történik meg. A vágányzár keretében a váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégzik, illetve megszüntetik a vágányzat vízelvezetési problémáit mintegy 90 méteres pályaszakaszon.

Néhány kivételtől eltekintve valamennyi vonatot érinti az ideiglenes változás. Egyes személyvonatok csak Kelenföldtől, illetve Kelenföldig járnak. A távolsági sebes-, gyors- és InterCity vonatok, továbbá a zónázó vonatok változatlanul a Déli pályaudvarról indulnak, de az eredeti menetrendjükhöz képest 5-10 perces eltéréssel közlekednek.

A MÁV az utasainak azt javasolja, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak. Bővebb információk a www.mavcsoport.hu/ honlapon olvashatók, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon kérhetők.