Minden vonalon helyreállt a vasúti közlekedés

Fotó: Tevan Imre

-

Már nem kell vonatpótló buszokkal utazni.


Délután egy órára az országos vasúthálózaton helyreállt a közlekedés, a korlátozásokat feloldották, nem kell vonatpótló buszokkal utazni. A szerda esti, csütörtök reggeli viharban több helyen fák dőltek a sínekre, ez pedig fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben az ország több részén.

A Mávinform szerint Kápolnásnyék és Gárdony között a szerda esti tartós zárlatot a délelőtti órákban sikerült megszüntetni, az Újszász-Tápiógyörgye közöttit pedig délután egy órára. A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fakidőlés miatt nem közlekedtek a vonatok reggel, Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszokkal lehetett utazni, ott nem sokkal 9 óra után indult újra a vonatforgalom.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon, Vízvár és Babócsa között szünetelt a vonatközlekedés, ott délelőtt állt helyre a közlekedés. A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon csütörtök reggel fél hat után Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd-Szentlőrinc között fák dőltek a felsővezetékre, a vonatokat dízelmozdonyok továbbították.

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon Soltvadkert-Kiskunhalas között, a Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon pedig Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között jártak vonatpótló autóbuszok a fák eltávolításáig. Délután egy órától ott is folyamatosan áll helyre a vonatközlekedés.

Az aktuális helyzetről itt lehet információkat találni.