Minden tizedik brit 12 éves csinált már pornóvideót

Fotó: Getty Images / Thinkstock

-

Minden tizedik 12 és 13 év közötti brit gyerek pornófüggő, és legalább ennyien szerepeltek már szexuális tartalmú videókban – derült ki egy brit gyermekvédelmi szervezet, az NSPCC felméréséből.


A szervezet 700 ,12 és 13 év közötti gyerek körében elvégzett felmérése szerint a megkérdezettek mintegy 9 százaléka tartja magát pornófüggőnek és 12 százaléka készített vagy szerepelt már szexuális tartalmú videókban - írja a Telegraph.


Dame Esther Rantzen, az NSPCC segélyvonalának, a ChildLine-nak az alapítója a lapnak elmondta, volt, hogy 11 éves gyerekek keresték meg a vonalat pornóval kapcsolatos problémák miatt. „A fiatalok az internetet használják arra, hogy többet tudjanak meg a szexről és a kapcsolatokról. Különösen a lányok panaszkodnak, hogy úgy érzik, úgy kell viselkedniük és kinézniük, mint a pornószínésznőknek, ha tetszeni akarnak a fiúknak.”

Egy ausztrál szervezet, a ChildWise tavalyi felmérése szerint a Pornhub nevű pornóoldal a 11 és 16 év közötti fiúk körében benne volt a legkeresettebb 5 honlapban az interneten.

Peter Liver, a Childline igazgatója szerint számos kiskorú arról számol be, hogy a pornónézéstől önbizalomhiányosnak és depressziósnak érzi magát, és olyan szexuális tevékenységekre készteti, amire még nem áll készen. Liver elmondta, hogy a kormány tervei szerint a közeljövőben a 11 évnél idősebb gyerekek felvilágosító órájának keretében a nemi erőszak mellett a pornó kérdését is átbeszélik a fiatalokkal.