Minden támogatást elvett a MOB a kokainozó kajakosoktól

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A Magyar Olimpiai Bizottság határozatából kiderül, a zéró tolerancia elve alapján jártak el.


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette a pozitív drogtesztet produkáló kajakos Csipes Tamara és Dombvári Bence anyagi támogatását.

A szervezet keddi ülésén Borkai Zsolt elnök felvetésére tárgyalta meg a két sportoló ügyét, és hozott határozatot.


A Magyar Olimpiai Bizottság határozottan elutasítja és elítéli a társadalomra bizonyítottan rendkívül veszélyes kábítószer és tiltott teljesítményfokozó szerek, módszerek előállítását, terjesztését és használatát

– olvasható a mob.hu-n közölt állásfoglalásban, amelyben közlik, hogy a zéró tolerancia elvének megfelelően az érintettek anyagi támogatását azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztik.


A Bors szerint Csipes havi 280 ezer, míg Dombvári 250 ezer forint támogatást kapott a Gerevich-alapítványtól.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) már korábban fegyelmi eljárást indított a két sportoló ellen. Az ügyet legkorábban jövő hétfőn tárgyalhatják.

A Blikk szombaton írt arról, hogy a két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát, és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett.

Az ötszörös világbajnok Csipes Tamara (25 éves) 2011-ben az év sportolónője volt, Dombvári Bence (22) pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.