Minden rosszul sült el az idei Miss Universe-n

Fotó: AFP / VALERIE MACON

-

Fülöp-szigeteki lány nyerte az idei Miss Universe szépségversenyt. Örömét némileg beárnyékolhatja, hogy először tévedésből egy kolumbiai lány nevét olvasták fel. Még zajlott a verseny, amikor a hotel előtt egy nő szándékosan a tömegbe hajtott autójával, egy embert megölt és 37-et megsebesített.


A döntőnek otthont adó hotel előtt szándékos gázolás történt


A Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach nyerte az idei Miss Universe szépségversenyt. Az eredményhirdetésnél volt egy kis zavar, Steve Harvey, a verseny műsorvezetője ugyanis először kolumbiai győztest hirdetett. A kolumbiai Ariadna Gutiérrez Arévalo át is vette a koronát és sírva köszönte meg a szavazatokat, amikor a műsorvezető szabadkozva közölte, hogy összekeverte a neveket: Miss Kolumbia helyett Miss Fülöp-szigetek a Miss Universe 2015 nyertese . A kolumbiai lány csak első udvarhölgy lett.


A valódi nyertes tehát a Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach színésznő és modell, aki népszerűségét a HIV és AIDS elleni küzdelemben szeretné majd latba vetni. A második helyezett a kolumbiai Ariadna Gutiérrez Arévalo, a harmadik pedig Olivia Jordan lett az Egyesült Államokból. Idén 64. alkalommal rendezték meg a Miss Universe szépségversenyt, amelyen 80 ország képviseltette magát. A verseny történetében először idén a zsűrin kívül a tévénézők is szavazhattak.

Az eseményeket egy tömegbaleset is beárnyékolta: a hotel előtt- ahol a verseny zajlott- szándékosan a járókelők közé hajtott autójával egy nő. A balesetben egy ember meghalt, 37-en megsérültek, közülük hét embert súlyos állapotban szállítottak kórházba. A kórház szóvivője szerint több francia turista is van a sérültek között.


Ariadna Gutierrez (balról) csalódottan adta át a koronát a Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbachnak (j)