Minden második dolgozóját kirúgja a Közgép

Fotó: MTI / Bugány János

-

Ez 350 ember. Az indoklás: a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.


Csoportos létszám-leépítési szándékot jelentett be a Közgép az illetékes munkaügyi központnál, közölte a cég. A társaság az építőipar beruházás-állományának drasztikus visszaesésére hivatkozva válik meg 350 dolgozójától.
A csoportos létszámleépítés a KÖZGÉP Zrt. minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint.

„A létszámcsökkentés azért vált elkerülhetetlenné, mert a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni” - írják.

A leépítés bejelentése és végrehajtása során a KÖZGÉP Zrt. körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozók valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti. A létszámcsökkentéstől függetlenül a KÖZGÉP Zrt. valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik - zárul a közlemény.

Azt nem teszi hozzá a bejelentés, hogy a cég Simicska Lajosé, és mielőtt Simicska összeveszett Orbán Viktorral, évi százmilliárdos nagyságrendben nyert állami közbeszerzéseket a Közgép, azóta viszont gyakorlatilag semmit.