Minden leszbikus csók egy forradalom

Fotó: AFP / TORSTEN BLACKWOOD

-

Május 26-án, csütörtökön este nyolckor leszbikus csók-flashmobot tartanak az Eötvös Loránd Tudományegyetem klubjában, a Könyvtárban, hogy tiltakozzanak az ott történtek miatt.


A Labrisz leszbikus egyesület beszámolója szerint május 11-én az ELTE klubjában egy ott tartózkodó baráti társaságban két lány megcsókolta egymást. Az elmondásuk szerint: „a pultos lány ránk ordított, visszataszító hangnemben, hogy lányok, ez nem ide tartozik. Ezek után teljesen megsemmisültünk, ennyire megalázva még sosem éreztem magam.”

A beszámoló szerint a baráti társaság később konzultált a rendőrséggel, majd visszatértek a Könyvtárba, de az üzletvezető „arra hivatkozott, hogy joguk van ránk szólni a viselkedésünk miatt”.


(Képünk illusztráció)


Minderre válaszul a Labrisz május 26-án csütörtökön este 20.00 órára leszbikus csók-flashmobot szervez a Könyvtár Klubba. „Gyere el, és csókold meg azt, akit szeretnél, akit jogod van bárhol és bármikor megcsókolni, hisz a ti boldogságotok ugyanolyan értékes, mint bárki másé. Gyertek csókolózni, lányok és transz-lányok – hiszen ilyen nem történhet a legnevesebb egyetemen, de bármelyik más pontján sem az országnak. És ha épp nincs senki, akit megcsókolnátok, gyertek el, barátaink, öleljük meg egymást, hisz hol is a határ az illő és illetlen leszbikus viselkedés közt? Tudjuk: minden leszbikus csók egy forradalom!”

A Labrisz bejegyzésének kommentelői között a klub egy vendége ugyanakkor a hírhez hozzátette: az esemény után végül mégis bocsánatot kértek az érintett pártól.