Minden képzeletet felülmúl Mészáros Lőrinc családjának földbirtoka

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Már csak azért is, mert például személy szerint Mészáros Lőrinc a megengedett 300 hektárnál is több területre licitált sikeresen.


A megengedettnél 100 hektárral több, összesen 400 hektár állami földet vásárolt magának Mészáros Lőrinc. Ez derül ki a most nyilvánosságra hozott hivatalos árverési jegyzőkönyvekből - adta hírül az RTL Klub Híradója.


A Fejér megyei Etyek és Alcsútdoboz környékén csaknem 2 milliárd forintot költött el Mészáros Lőrinc és rokonsága az állami földek árverésén.
  • Mészáros Lőrinc 400 hektárt vett 506 millióért
  • testvére 207 hektárt 246 millió forintért
  • felesége 296 hektárt 406 millió forintért
  • két lánya 485 hektárt 783 millió forintért
Vagyis az állami földek árverésein 1941 millió forintot költöttek, és ezzel 1391 hektár földhöz jutottak.

Az RTL Klub megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy miként juthatott a megengedettnél nagyobb birtokhoz Mészáros Lőrinc. A válasz általánosságban azt tartalmazta, hogy ha valaki nem felel meg a jogszabályi feltételeknek, akkor a tulajdonjogot úgysem jegyzi be a földhivatal.

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere az elmúlt években hatalmas vagyonra tett szert részben agrárvállalkozásival, részben építőipari cégeivel, amelyek számos állami közbeszerzést nyertek el. Az üzletember, aki a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítványának kuratóriumi elnöke, személyes jó barátja Orbán Viktor kormányfőnek, aki egyébként az alapítvány alapítója.