Minden kényes adatot elloptak az elit online társkeresőtől

-

A BeautifulPeople.com-hoz csakis azok csatlakozhatnak, akiket a többiek gyönyörűnek találnak. A portálról még novemberben lopták el a felhasználók adatait, amit a Forbes szerint egy ismeretlen vevőnek értékesítettek.


A BeautifulPeople.com-ról a többi között több mint egymillió felhasználó szexuális preferenciáiról, lakcíméről és jövedelméről szereztek meg adatokat. Ezeket adták el az interneten 15 millió belső üzenettel együtt. A lopott adatokban ott volt a tagok testsúlya, szeme színe, foglalkozása és mobilszáma is - szóval minden, amit a regisztrációnál megadtak magukról.

A saját magát "elit online klub"-ként, illetve "különlegesen gyönyörű emberek közössége"-ként definiáló portál többször került már a címlapokra a szabályai miatt, ugyanis a jelentkezőkről az ellenkező nemű tagok szavaznak, mielőtt megkezdhetnék a társkeresést.

A Forbes-nak Troy Hunt, egy ausztrál biztonsági szakértő árulta el, hogy a lopott adatokat eladták az interneten, de azt nem tudta megmondani, hogy kinek, és hogy mennyi pénzért.

A társkereső szerint az adatokat nem a működő szerverekről lopták el, illetve nincs köztük 2015. júliusa után csatlakozó felhasználó, ennek ellenére mindenkit értesítettek.