Minden jövő heti BL- és EL-mérkőzést megrendeznek

-

Az UEFA döntésének alapján a párizsi merényletek ellenére is valamennyi kupameccset megrendezik, fokozott biztonsági intézkedések mellett.


A keddre tervezett Belgium–Spanyolország és Németország–Hollandia barátságos válogatott találkozó a péntek esti, párizsi merényletek nyomán kialakult terrorfenyegetettség miatt elmaradt. A történtek után az UEFA közleményben jelezte, hogy a jövő héten esedékes 40 európai kupameccset a kiírásnak megfelelően megtartják, és eddig egyetlen klub sem jelezte halasztási szándékát. Az UEFA szorosan együttműködik a hazai klubokkal, illetve a helyi hatóságokkal, hogy mindent tegyenek meg a meccsek biztonságos lebonyolítása érdekében.


A Paris Saint-Germain jövő szerdán a svéd bajnok Malmö FF otthonában lép pályára. Az európai szövetség ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem fogalmaz meg speciális irányelveket az idegenbe utazó francia szurkolók számára.
A Monaco és az Anderlecht vezetői megállapodtak, hogy a belga klub drukkerei nem utaznak el a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre.
Kedden a Francia, szerdán pedig a Német Labdarúgó-szövetség vezetői jelentették be, hogy a menetrendnek megfelelően megrendezik a hétvégi bajnoki fordulót, bár a francia találkozókat biztonsági okok miatt vendégszurkolók nélkül játsszák majd.