Minden idők második legnagyobb nyereményét viheti el az 5-ös lottón

Fotó: Getty Images/iStockphoto / PeJo29

-

Az elmúlt héten már csaknem dupla annyi szelvényt töltöttek ki az 5-ös lottón, mint egy átlagos játékhéten - mondta Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője.


Általában 3,5 millióan szoktak játszani az 5-ös lottón, nagy nyeremények esetén viszont jellemző, hogy alkalmi játékosok is bekapcsolódnak. Az elmúlt héten már több mint 7 millió mezőt töltöttek ki.


Jánoska Andrea szerint a családi számok a legnépszerűbbek. Sokan játszanak fix számokkal, de az 1, 2, 3, 4, 5 is nagyon gyakori; emellett többen választják a véletlenszerű kombinációt is a gépi lottóval. Az utóbbi időben egyre többen játszanak az okostelefonos alkalmazáson keresztül is - jegyezte meg Jánoska.

Az 5-ös lottón a legutóbb tavaly szeptemberben volt telitalálat. A nyeremény azóta halmozódik, a 22. játékhéten a várható főnyeremény 5 milliárd forint. Amennyiben nem születik telitalálat, a jövőhéten rekordméretűre duzzadhat a főnyeremény - az eddigi legnagyobb összeget 2003-ban vitte el valaki, közel 5,1 milliárd forintot.

Telitalálat esetén a nyertesnek 90 napja van arra, hogy jelentkezzen nyereményéért - mondta a kommunikációs osztályvezető, megjegyezve, hogy ezt jellemzően csak az utolsó napokban szokták megtenni.