Minden idők második legerősebb nyitását hozta az új Bosszúállók

Forrás: Fórum Hungary

-

Nagyon jól nyitott a Bosszúállók második része az Egyesült Államok mozijaiban. A hétvégi premieren idők második legtöbb bevételét produkálta az Ultron kora, az amerikai vetítésekből 187 millió dollár jött össze. Joss Wheldon filmje, a tengerentúli első jegybevételeket tekintve, csak egy mozit nem tudott lekörözni: a Bosszúállók első részét.


Az első Bosszúállók 2012-ben 207,4 millió dolláros jegyeladással indított, és ahogy a Variety írja: ezt a rekordot valószínűleg az új Star Wars decemberi bemutatójáig tartani is fogja a Marvel-képregény feldolgozásának első része.


A Bosszúállók: Ultron kora debütálása a nemzetközi piacon is jól sikerült, az elmúlt 12 napon a becslések szerint 627 millió dollár értékben forgalmazták a jegyeket.

A legnagyobb hétvégi premierbevételeket az észak-amerikai mozikban egyébként eddig csak Marvel-filmek hozták: a két említett film mellett, a harmadik helyen a Vasember 3 áll, a mozi nyitáskor 174,1 millió dolláros bevételt hozott.Az USA-ban az Ultron kora a mozis toplista éléről a Halálos Iramban hetedik részét utasította a harmadik helyre, az akciófilm már csak 6,1 millió dolláros jegyeladást produkált. Összbevétele az észak-amerikai piacon elérte a 330 millió dollárt, globális jegybevétele pedig meghaladta az 1,4 milliárd dollárt, ez minden idők negyedik legnagyobb jegybevétele. A toplista második helyére ezen a hétvégén a Lionsgate romantikus drámája, az Adaline varázslatos élete került. A Blake Lively és Harrison Ford főszereplésével készült film 6,3 millió dollárt hozott.