Minden hétfőn doppingteszt várja a kokainnal megbukott kajakost

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Dombvári Bence a kokainüggyel túl van egy katarzison, és mivel helyes irányba indult, most ezerrel megy előre Rio felé.


„Mindenkinek lehet helytelen lépése – emlékezett a történtekre a Borsonline-nak Dombvári. – Az ilyesmi vagy pozitív, vagy negatív irányba viszi el. Túlestem a magam katarzisán, szerintem előnyömre változtam, de erről többet nem is mondanék. Harcba megyek egyesben és párosban is Rióért. És, hogy minden tiszta legyen: valamennyi hétfő reggel önkéntes doppingteszten veszek részt.”


Csipes Tamarával együtt bukott


Az is jelzi a 23 éves sportoló eltökéltségét, hogy kihagyta édesapjával még a szlovákiai családi síelést is, arról viszont nem mond le, hogy húsz éve Olaszországban élő édesanyját meglátogassa Forliban, igaz, ez a túra az olimpia után esedékes. Dombvári hamarosan Sevillában edzőtáborozik. Azt mondja, a Ramón Sánchez Pizjuán focistadionba mindenképpen elmegy, bár a spanyol Real Madridot és az olasz Internazionalét kedveli.

Edzője, Kiss István áldja az eszét, amiért Bencét tavaly összeültette kettes hajóba Hufnágel Tiborral, merthogy a szakember szerint férfi ezer méteren olyan szintű lesz a honi viaskodás, mint a lányoknál ötszázon, ráadásul remekül működik együtt a kettős.