Minden francia játékos vállalja az Anglia elleni meccset

Fotó: AFP / NIKLAS HALLE'N

-

A 23-as keretből senki nem élt a Didier Deschamps által felkínált lehetőséggel. Az angolok kék, fehér, piros Wembley Stadionnal, és megható odafigyeléssel várják a francia válogatottat.


A péntek éjszakai párizsi terrortámadásra való tekintettel Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya felajánlotta játékosainak, hogy, aki úgy érzi, nem tudja vállalni a keddi, Anglia elleni mérkőzést, az nyugodtan hazatérhet a családjához. A lehetőséggel annak ellenére nem élt senki, hogy a csapat nagyon is érintett volt a pénteki eseményekben, miután a terrortámadások első helyszíne éppen a Stade de France stadion volt, ahol a német válogatottal játszottak felkészülési mérkőzést.


Mindenki ott lesz Londonban


A terrortámadásban két játékos volt még személyesen is érintett: Antoine Griezmann húga a Bataclanban volt, ahol 89 embert öltek meg a támadók, de szerencsésen megmenekült, Lassana Diarra unokatestvére azonban elhunyt az egyik támadás helyszínén.

Az angol szövetség (FA), a válogatott játékosai, valamint a londoni rendőrség és a brit hírszerzés is készül a mérkőzésre.

A mérkőzésnek otthont adó Wembley Stadion híres diadalíve a francia trikolór kék, fehér, piros színeivel lesz kivilágítva, a játéktér körüli LED táblákon pedig a franciák hármas jelszava, a „Szabadság, egyenlőség, testvériség” fog világítani. A mérkőzés előtt, természetesen eljátsszák mindkét nemzet himnuszát, a Marseillaise szövegét pedig a kivetítőkön olvashatják a hazai drukkerek is, akiket arra biztatnak, hogy az éneklésébe is kapcsolódjanak be, így fejezve ki a vendégek iránti szolidaritásukat.

A válogatott tagjai külön is készülnek részvétnyilvánítással, ennek részletei a csapat ma délutáni sajtótájékoztatóján derülnek ki. A világszerte megtartott hétfői megemlékezésről az angol válogatott edzőtáborában sem feledkeztek meg.

Kedden este várhatóan telt ház lesz a Wembley-ben, amire komoly biztonsági intézkedésekkel készül most már a londoni rendőrség. A testület a párizsi események óta szorosabb kapcsolatban áll a hírszerzéssel és a külügyminisztériummal, a mérkőzésre pedig megnövelt létszámmal, és nagyon látványos rendőri jelenléttel készülnek.