Minden diákot kiengedtek a kórházból a debreceni kollégiumtűz után

-

Az enyhe füstmérgezésen kívül semmi baja nem lett annak a 33 tanulónak, akiket azután vittek kórházba, hogy kigyulladt egy faxgép egy kollégiumban.


Debrecenben hazaengedték a kórházból azokat a diákokat, akiket füstmérgezés gyanújával vittek be egy kollégiumból hétfő éjjel.

A korábbi híradások szerint kigyulladt egy faxgép pár perccel éjfél előtt. Az épületből 495 diákot menekítettek ki a tűzoltók, akik a tüzet percek alatt eloltották, és átszellőztették az épületet. A mentők 33 diákot kórházba vittek.

Tizenöt tanuló a Debreceni Egyetem klinikájának sürgősségi osztályára került enyhe füstmérgezés gyanújával, közülük 13-at a vizsgálatok után azonnal hazaengedtek, kettőt megfigyelésre ott tartottak, de később ők is elhagyhatták a kórházat – közölte az egyetemi sajtóiroda.

A debreceni Kenézy-kórházba 18 diáklányt vittek a mentők a hajnali órákban. Egy diákot az édesanyja még az orvosi vizsgálat előtt hazavitt. Hárman kaptak enyhébb füstmérgezés miatt oxigénkezelést, a többieket csak megfigyelték, a közérzetük jó volt. Azóta már valamennyien elhagyták a kórházat.