Milyen ember Dárdai Pál?

Fotó: MTI / EPA / Peter Steffen

-

Erre a kérdésre kereste a választ Dárdai volt berlini csapattársainál a Berliner Zeitung.


Eyjólfur Sverrisson, aki 1995 és 2003 között játszott a Hertha BSC-ben, így válaszolt: „Pali kiváló edző, minden képessége megvan hozzá, hogy az legyen. Nagyon jó véleménnyel vagyok róla.


Pont olyan edzőként, mint amilyen játékosként volt – rengeteg energiája van, keményen dolgozik és fegyelmet követel. Következetes, mohó és határozott!

Mindig kiáll a csapategységért. Amint átvette a Herthát, lehetett látni a csapaton a keze nyomát, szervezett társaság lett az együttesből. Meg kell dicsérni Michael Preetzet is, aki kiválóan döntött Dárdai kinevezésével.

Fredi Bobic csak két évet húzott le a berlinieknél (2003 és 2005 között), de van véleménye a 39 éves magyar szakemberről. „Mindig is tudtam, hogy Paliból edző lesz, mert fiatalabb korában is nagyon tiszta és egyértelmű gondolatai voltak, egyenes ember volt és kimondta, amit gondolt.


Pali semmitől sem fél, ezt pedig remekül kihasználja a Hertha élén. A kérdés az, képes lesz-e továbbfejleszteni a csapatot. Van benne tűz, nagyszerűen motiválja a játékosait, kihozza belőlük a legtöbbet.

De a legfontosabb az, hogy most úgy gyűjti a pontokat, mint egy szorgos mókus, és ezzel segíti a Herthát a bennmaradásért folytatott harcban.”

Stefan Beinlich ugyanekkor focizott a Herthánál. Ő így vélekedik Dárdairól: „Pali játékosként is a védekezésre helyezte a legfőbb hangsúlyt.


Csendes, elegáns és kényelmes ember volt, a pályán pedig pont az ellentéte, sokszor elvégezte a piszkos munkát a társai helyett. Mindig megszakadt a csapatért, jelenleg pedig a pályán kívül teszi ezt, nagy hatással van a játékosaira.

Csak kívülről láthatom most ezt, de az eredményei önmagukért beszélnek!

Kedden volt edzője és a Hertha BSC korábbi alelnöke méltatta – utóbbi szerint Dárdai Pál olyan, mint Thomas Tuchel – erről bővebben itt olvashat.