Milliókért védték Kubatovot a rendőrök a Fradi-ultráktól

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Csaknem hárommillió forintot költött a rendőrség a Kubatov Gábor FTC-elnök – és egyben a Fidesz pártigazgatója – házánál még nyáron tartott szurkolói demonstráció biztosítására – írja a Magyar Nemzet.


A lap úgy tudja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság ötven rendőre mellett a Készenléti Rendőrség is részt vett az akcióban. A Magyar Nemzet szerint több mint 2,8 millió forint volt a „személyi juttatás”, illetve a munkáltatót terhelő járulékok összege, míg „dologi kiadásra”, vagyis üzemanyagra és ételre négyezer forintot költöttek.


Kubatov házánál a Tábor...

Posted by FradiMob on Sunday, 26 July 2015

A Ferencváros drukkerei júliusban mentek el tüntetni Kubatov Gábor háza elé. Komolyabb rendbontás nem történt, de a rendőrségnek kellett feloszlatnia a tömeget. Az FTC elnöke ezt követően sajtótájékoztatót tartott, ahol így nyilatkozott: „Pont ezt a szurkolói kultúrát akarjuk megállítani.


Hogy félek-e? Mi történhet, megölnek?

Nem erősítettem meg a biztonságomat. Nem fogok testőrökkel járkálni, nem fogok rettegni ettől a helyzettől.”


Az ultrák alapvetően a vénaszkenner ellen tüntetnek, de a Kubatov Gábor elleni harcuk már túlnyúlik ezen. Az elnök házához azért vonultak, mert úgy gondolták, hogy Kubatov akadályozta meg őket abban, hogy bejussanak a stadionba a Zeljeznicar elleni idegenbeli Európa-liga-mérkőzésen.