Milliókat kaptak a polgármesterek a ki nem vett szabadságokért

-

Legalább 23 polgármester és alpolgármester kapott egymillió forint feletti összeget szabadságmegváltás címén az előző önkormányzati ciklus végén, derül ki a Blikk körkérdésére megküldött válaszokból.


A Blikk valamennyi megyei jogú város és kerületi önkormányzattól kikérte, hogy hol mennyit fizettek ki a vezetőiknek a ki nem vett szabadságukért. Összesen 47 helyre küldték el a kérdést, a lap szerint a települések, illetve kerületek kétharmada válaszolt.

Az összesítés alapján Szolnokon Szalay Ferenc 119 nap után 3 millió 4 ezer, Bácskai János ferencvárosi polgármester 98 nap után pedig több mint 2,5 millió forintot kapott, míg Székesfehérváron Cser-Palkovics András 119 napért 1,7 millió forintot, Csepelen Németh Szilárd és Borbély Lénárd egyaránt több, mint 1 millió forintot kapott volna, ám ezt mindketten jótékony célokra utalták, Szita Károly kaposvári polgármester pedig a beragadt 229 napja után egyáltalán nem vett fel pénzt.

Miskolc, Érd, Sopron, Győr, Nyíregyháza, Békéscsaba, Nagykanizsa, a fővárosi kerületek közül pedig a II. kerület, Óbuda, Újpest, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, Kőbánya, XI. kerület, Angyalföld, Újpalota, XVI. kerület, XVII. kerület és a XXII. kerület nem válaszolt a Blikknek.