Milliók tudták meg a Facebookról, hogy meghaltak

-

A körülbelül kétmillió tévesen kiküldött üzenet hatalmas megdöbbenést okozott.


Pénteken több millióan kaptak üzenetet a Facebooktól, hogy egyik ismerősük meghalt. Az információ akkor jelenik meg, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él. Még Mark Zuckerbergről is megjelent a téves bejegyzés. „Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla” - egy ideig ez volt olvasható a Facebook alapítójának profilján.

A cég szóvivője szerint tévedésből olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek. „Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk” - mondta a szóvivő.

A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is halottá nyilvánította a Facebook. „Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg” - írta Ohlheiser.

Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez be kell mutatni a halotti bizonyítványt.