Milliárdos kártérítést kap a Halálos iramban sztárjának lánya

Fotó: Archives du 7eme Art / Universal Pictures

-

Paul Walker színész lánya pert indított a Porsche gyártója ellen azt állítva, hogy az általuk gyártott autó hibái okozták a halálos balesetet. Meadow Walker a neki megállapított összegből mintegy 7,2 millió dollárt fog kapni, miután a költségeket és az ügyvédi díjat levonták.


Paul Walker amerikai filmszínész lánya, a 16 éves Meadow Walker 10,1 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) peren kívüli kártérítést kap amerikai lapok szerint.

Az összeget Roger Rodas pénzügyi tanácsadó hagyatékából, peren kívüli megegyezéssel ítélték neki. Rodas vezette azt a Porsche Carrerát, amelyben utasával, a Halálos iramban-filmek sztárjával együtt 2013-ban életét vesztette.

Meadow Walker ügyvédje, Jeffrey Milam közleményében azt írta, "az összeg csak töredéke annak, amit Walker világhírű filmsztárként keresett volna, ha élete nem végződik tragédiával".

A színész lánya pert indított a Porsche gyártója ellen azt állítva, hogy az általuk gyártott autó hibái okozták a halálos balesetet. Meadow a neki megállapított összegből mintegy 7,2 millió dollárt fog kapni, miután a költségeket és az ügyvédi díjat levonták.

Tavaly májusban Rodas özvegye is beperelte a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. A Los Angeles-i szövetségi bíróság a héten a vádakat bizonyítékok hiányában elutasította.