Milliárdokért árulják a Rózsadombot elcsúfító betonmonstrumot

Fotó: MTI Rt. Fotószerkesztőség / H. Szabó Sándor

-

A hajdani SZOT-üdülőt 4,8 milliárdért árulják. Utoljára két éve próbálták eladni, akkor még 5 milliárdért.


Az ingatlan hirdetése felbukkant az Otthontérkép oldalán – vette észre a Portfolio.hu.

Az épületet még 1971-ben húzták fel a Rózsadombra, és a 80-as évek végéig működött benne a SZOT-üdülő. Később tervezték a felújítását, de csak visszabontották a szerkezetet.

Az épület többször is gazdát cserélt, majd 2004-ben a Pro-Hill Kft.-hez került, amely 10 méterrel akarta megmagasítani, de végül csak egy pluszemeletre kapott engedélyt, ahol négy luxuslakást alakított volna ki.

A CIB-hez 2009-ben került az épülettorzó. Négy évvel ezelőtt még le akarták bontani, és a helyére 4 alacsonyabb épületet felhúzni, luxuslakásokkal. Ezek után hirdették meg 2014-ben, és tavaly a Napi úgy értesült, hogy Wáberer György szállítmányozási nagyvállalkozó, az ország egyik leggazdagabb embere venné meg az ingatlant. A Waberer’s biztosító alapító tulajdonosa, egyben miniszterelnöki megbízott akkor a lapnak meg is erősítette vételi szándékát.

"A CIB Csoport még 2014-ben az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulása miatt a budapesti Rózsadombon elhelyezkedő volt SZOT üdülő értékesítése mellett döntött. Az ingatlan értékesítése jelenleg folyamatban van, a hétvégén megjelent hirdetést nem a CIB Csoport tette közzé, és már intézkedtünk a hirdetés mielőbbi eltávolításáért", közölte a csoport.
Az értékesítés célja, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen