Milliárdokat lobbiznak ki városuknak az államtitkárok

-

Van, aki jobb, mint egy miniszter.


Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár még a legjobb minisztert is lekörözi érdekérvényesítésben: egy apró, keleti határnál fekvő várost, Nyíradonyt szórta meg fejlesztési pénzekkel – írja a Blikk. Tasó főleg uniós pályázatokon nyert el forrásokat, és nem csak a kormányzati kapcsolatait használta ki.


Ő az előző ciklusban polgármester volt ott. Tucatnyi pályázaton csaknem 5 milliárd forintnyi uniós pénzt nyertek el a bicikliút építésétől a városrehabilitáción át a bölcsődei fejlesztésekig.


Tállai András gazdasági államtitkár is igazi nagyágyú, aki politikai kapcsolataival is élt Mezőkövesd érdekében. Ez főleg a stadionépítésben mutatkozik meg. Az előirányzott 400 millió helyett végül 1,5 milliárdot raktak a beruházásba a költségvetési tartalékból. A helyi fürdőre több mint 800 millió forint uniós pénzt szereztek, a helyi turisztikai fejlesztésekre pedig több mint 1,6 milliárd forint állami támogatást.


Pápa szintén jól járt Kontrát Károllyal, aki korábban polgármester volt ott. Több mint 10 milliárd jutott fejlesztésre: felújították a városközpontot, a kórházat fejlesztették, rendbe tették a kastélyt, és itt is jutott stadionra, 800 millió forint. Fájdalom, a focicsapat azóta csődbe ment.


A lap szerint a legnagyobb meglepetést L. Simon László okozta, aki rendszeresen kampányol velencei-tavi fejlesztésekkel. Viszont kiderült, alig kapott jelentősebb beruházást Gárdony és környéke, különösen a kollégákhoz képest. A legnagyobb helyi fejlesztésnek ráadásul az egyik közvetlen haszonélvezője, ugyanis 800 millió forintért azt az utat újították fel, amely a családi panziójához vezet. Kerékpárút és partfal is épült, összesen 1,5 milliárdból.