Mikronézia megdöntötte rekordját: most 46–0-ra kaptak ki

-

Nem kis teljesítmény három napon belül kétszer is megdönteni a vereségi rekordot. A Mikronéziai Szövetségi Államok legjobbjainak mégis sikerült. Először 38–0-ra, majd pedig 46–0-ra kaptak ki.


Harmadik mérkőzését is lejátszotta az Óceániai Játékok labdarúgótornáján Mikronézia U23-as válogatottja, és minden eddiginél nagyobb vereséget szenvedett el. Vanuatu csapata 46 gólt adott a mikronézeknek, és ezzel Mikronézia pont nélkül és 0–114-es gólkülönbséggel zárta csoportját.


A csapat július 5-én Fidzsi-szigetek labdarúgó-válogatottja ellen játszott, ekkor azt írtuk, hogy vereségüknek (38–0 volt az eredmény a Fidzsi-szigetek javára) köszönhetően Mikronézia tartja minden idők legnagyobb vereségi rekordját. Most ezt a rekordot múlták felül.

A szövetségi állam az első mérkőzésén Tahiti ellen küzdött, ekkor sem szerzett gólt, Tahiti válogatottja viszont rúgott 30-at.

Stan Foster, a mikronéziai szövetségi edző a hatalmas vereségeket a következőkkel kommentálta: „férfiak játszottak kisfiúk ellen, de ezek a srácok így is futballúttörők nálunk".