Miklós Edit két hibával is kilencedik a vk-n

Fotó: Getty Images / Agence Zoom

-

Kiváló versenyzéssel a kilencedik helyet szerezte meg Miklós Edit a franciaországi Val d'Isere-ben rendezett alpesisí-világkupafutamon lesiklásban. Ezzel harmadszor sikerült bekerülnie a legjobb tíz közé: januárban St. Moritzban a harmadik, tavaly márciusban Crans Montanában ötödik lett.


Nagyot lépett előre a Lake Louise-i 22. helyezéséről Miklós Edit. A világkupa-sorozat Val d'Isere-i lesiklófutamának 52 fős mezőnyében kilencedikként indult, és az idei szezonban először sikerült a top tízben végeznie.

Az olimpiai hetedik helyezett síző leginkább a pálya középső szakaszában, valamint a végén ment szenzációsan. A futam végén a harmadik helyre érkezett, és ugyan a ranglista élmezőnye még utána következett, de nagy esély volt rá, hogy Miklós Edit ezzel a csúszással az első tízben is végezhet.

A legjobbak közül a szám nagy esélyese, az amerikai Lindsey Vonn az egyik kapunál kiesett, az olasz versenyzők a 15-be se kerültek be, de az amerikaiak is csak Miklós Edit mögött végeztek, ahogy a világbajnok Elisabeth Görgl és az olimpiai bajnok Viktoria Rebensburg is. A győztes Lara Gut lett, ezzel a svájci lány duplázott, ugyanis a pénteki kombinációs versenyt is ő nyerte meg.

Miklós Edit a mai teljesítményével bekerült a szakági rangsor legjobb 20 versenyzője közé, jelenleg a 17. helyről várja a folytatást.

„Nagyon örülök az eredménynek, főleg azért, hogy már a szezon elején sikerült a legjobb tíz között végeznem. Sokkal jobban éreztem a pályát, mint az edzéseken, bár két kisebb hiba miatt vesztettem a sebességemből – először az egyik ugratónál, majd a legnagyobb kanyarban kellett erősen fékeznem –, de mivel mások sem mentek hibátlan menetet, ezért jó pozícióban maradtam a verseny végéig” – mondta Miklós Edit, aki számára néhány nap pihenő következik, de karácsony után rögtön utazik Ausztriába edzeni.

A következő világkupaversenye lesiklásban és szuper-g-ben január második hétvégéjén lesz az ausztriai St. Antonban.