Miki egér fülére is lehetett licitálni Joe Franklin relikviái között

Fotó: AFP / JEFF PACHOUD / AFP / JEFF PACHOUD

-

A népszerű televíziós showman tavaly halt meg, most azokat az ajándékokat adták el, amelyeket a műsorába ellátogatott vendégeitől kapott.


Az árverést megrendező Saco River Aukciósház közleménye szerint a tavaly elhunyt, népszerű televíziós, Joe Franklin gyűjteményének darabjaiért összesen félmillió dollár, azaz 138 millió forint folyt be.

A legtöbbet, 118 ezer dollárt, 32,5 millió forintot az egykori sztárjátékos, Babe Ruth baseballkesztyűjéért fizetett ki egy licitáló. Janis Joplin kalapja és harmonikája 33 ezer dollárt, 9 millió forintot, míg Jimi Hendrix bőr westernkalapja 22 ezer dollárt, 6 millió forintot ért egy vásárlónak.

A kollekció darabjai között volt Miki egér füle, Steve McQueen és Marlon Brando bőrkabátja, Laurel és Hardy bokszkesztyűje, Marilyn Monroe, Lucille Ball, Frank Sinatra és Johnny Carson kalapja is.

Franklin tavaly, 88 évesen hunyt el. Pályafutása során rengeteg ajándékot kapott azoktól a híres vendégeitől, akik műsorába ellátogattak. A televíziós talkshow-házigazda ugyanakkor megszállottan gyűjtötte, vásárolta és cserélte is a relikviákat. Gyűjteménye akkora helyet foglalt el, hogy külön bérelnie kellett számára egy raktárt.