Mihajlovic kirúgása a Milan-bohózat újabb fejezete

Fotó: AFP

-

A Juventus elleni hétvégi vesztes rangadó után menesztették Sinisa Mihajlovicot, Cristian Brocchi lett az utódja – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.


A nyáron kinevezett vezetőedzőt interes múltja miatt eleve kétkedve fogadták Milánó piros-fekete felében, és bár volt egy viszonylag jó sorozata a szezon közepén, de összességében nem tudta kihúzni a mély gödörben lévő csapatot. Pedig az elmúlt évekhez képest ő kapott új játékosokat, például Carlos Baccával, Luiz Adrianóval vagy Alessio Romagnolival is megerősítették a keretet, de sem játékban, sem eredményekben nem jött minőségi javulás.


Baccáért 30 millió eurót fizetett a Milan


A Milan hat fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen áll a tabellán úgy, hogy hét ponttal van lemaradva az Európa Liga-indulást jelentő ötödik helytől. Az Olasz Kupában viszont bejutott a csapat a döntőbe, igaz, kikövezett volt az út a fináléig, a negyeddöntőben a Carpit, az elődöntőben a harmadosztályú Alessandriát kellett legyőznie Mihajlovic együttesének.

A döntőben azonban a Juventus vár a Milanra, amelynek nyernie kell, ha a kupán keresztül szeretne kijutni a nemzetközi porondra, hiszen a kupa vesztese ezúttal nem megy automatikusan az EL-be, ha a győztes (ez esetben a Juventus) megnyeri a bajnokságot. Viszont, ha a Juve bajnok lesz és a kupában is győz, akkor a bajnokság hatodik helyezettje is kvalifikálja magát az EL-be, az öt meccse nyeretlen Milan most a hatodik, de csak egy ponttal előzi meg a hetedik Sassuolót.


Ennyi volt Mihajlovicnak is


A Milannál uralkodó kaotikus állapotokat jól mutatja, hogy 2014 januárja óta Cristian Brocchi lett a csapat ötödik edzője. Massimiliano Allegri távozása óta fejvesztve keresi a megfelelő edzőt Silvio Berlusconi, a klub első embere, próbálkozott a klub korábbi legendáival, Clarence Seedorffal és Filippo Inzaghival, de egyikük sem vált be.

Az interes Mihajlovic után ismét visszatérne Berlusconi a korábbi (nem bevált) recepthez, azaz a klub egykori játékosát, Brocchit nevezte ki, aki a Primavera (utánpótlás) csapat edzője, felnőtt szinten pedig még tapasztalatlannak számít. Átmenetileg, csak a szezon végéig veszi át a csapat irányítását.


Brocchi a Milan saját nevelésű játékosa volt


Hosszabb távon több edző neve is felmerült, például Arrigo Sacchié vagy a Sassuolóval remek focit játszató Eusebio Di Francescóé, de előbb anyagilag kellene rendbe tenni a nagy múltú klubot. A nyáron még úgy tűnt, hogy Bee Taechaubol thaiföldi üzletember megmenti a Milant, de még mindig nem sikerült megegyeznie Berlusconival, aki a bizonytalanság miatt kezd kihátrálni az üzletből és a hírek szerint már más befektetőkkel is tárgyal.


Közben az új stadion projekt is megakadt, a Milan-szurkolók pedig általánosan úgy gondolják, hogy nem feltétlenül a kispad vagy a játékoskeret, hanem az idejétmúlt vezetőség, a Berlusconi-Galliani páros a jelenlegi Milan legnagyobb problémája.