Miért nem vállalnak a kormánytagok vitákat a tévében?

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Aki kérdez: Baló György. Aki válaszol: Rogán Antal.


Az RTL II Magyarul Balóval című műsorának volt vendége kedden este Rogán Antal. Baló György az új Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert arról kérdezte beszélgetésük vége felé, hogy miért nem vállalnak vitát a kormánytagok a televíziós műsorokban? Miért van az, ha el is megy, akkor sem hajlandó senkivel sem vitázni?


Rogán először kuncogott egyet, majd azt válaszolta:


Ez akkor működik normálisan szerintem egy politikai kultúrában, hogyha mondjuk létezik a másik oldalon egy árnyékkabinet. Most akkor hadd tegyem fel önnek a kérdést: kivel vitatkozzon, mondjuk, egy földművelésügyi miniszter vagy egy pénzügyminiszter?

Rogán Antal azt is hozzátette, hogy kérdés az, hogyan történne egy ilyen vita, mert vagy túl sokan ülnének egy asztalnál, vagy az a kérdés merülne fel, hogy miért pont az MSZP-vel, vagy a Jobbikkal vitáznak. Ugyanis egy párt kiválasztása azt jelentené, hogy Magyarországon van kormányzóképes alternatíva, pedig ilyen nincsen.


Baló erre csak annyit reagált:Ha ennyire jók vagyunk, és nincs ellenzék, akkor miért nem vállalunk vitákat?

Rogán az interjú végén arról, hogy a kormányzati vezetők szinte csak a közmédiának nyilatkoznak, azt mondta, ösztönözni fogja a minisztereket, hogy menjenek el műsorokba, ha nem is vitatkozni, de elmondani az álláspontjukat.