Michelle Obama azért rappel, hogy tanuljanak tovább a fiatalok

-

Egy komikussal készített el egy videót a továbbtanulást ösztönző kampányához. Ebből sláger lesz!


Ha magánrepcsin akarsz utazni, irány az egyetem! Magasra törni és csekkekhez jutni? Töltsd meg tudással a fejedet!

– rappeli a first lady az amerikai stand-up komikus, Jay Pharoah-val közös videoklipben, amelynek egyike helyszíne a Fehér Ház.


A kisfilm Michelle Obama nemrég elindított Better Make Room elnevezésű kampányának része. A 14-19 éves korosztályt célzó kezdeményezés lényege, hogy a diákok személyes sikerei és történetei hasonló formában jelennek meg a közösségi médiában, mint a hírességekkel, sportolókkal kapcsolatos hírek. A kampány a first lady Reach Higher projektjéhez tartozik, amelynek célja, hogy továbbtanulásra ösztönözzék a diákokat, növelve az amerikai diplomások arányát.

A first lady, aki egy chicagói munkáscsaládban nőtt fel, gyakran mesél a diákoknak arról, milyen keményen dolgozott annak idején azért, hogy jó jegyeket és diplomát szerezzen a Princetonon és a Harvardon.


Szeretném kifejezni a tiszteletemet és a támogatásomat azon fiatalok iránt, akik keményen tanulnak az iskolában és az álmaik megvalósításáért küzdenek; mindezt pedig új és szórakoztató formában szeretném tenni

– jegyezte meg közleményében Michelle Obama, akinek Pharoah-val közös videóját a CollegeHumor nevű internetes oldal jegyzi.


A szám még egy napja sincs fent a interneten, de máris az amerikai slágerlista, a Billboard első helyére került.De nem csak a tanulás miatt rappelt már Michelle Obama, a fekete retek valószínűleg hasonlóan fontos dolog.