Michelisz: Remélem, idén nem ér több meglepetés

Fotó: AFP / FRANCK PENNANT

-

Michelisz Norbert nem szereti a következő, marokkói pályát, és a javulást a hungaroringi versenytől várja a WTCC-ben versenyző magyar pilóta.


Jobb, mint a tavalyi, de sajnos még mindig nem olyan erős, mint a nagy rivális Citroënek

– mondta a Borsonline-nak adott interjújában a Hondákról Michelisz Norbert, a Túraautó Világbajnokságban (WTCC) szereplő Zengő Motorsport magyar pilótája. Michelisz elsődleges célja a szezonban az, hogy legyőzze a Honda gyári csapatában versenyző Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirót.


Azzal kapcsolatban, hogy az idénynyitó Argentin Nagydíj időmérő edzésén kiszakadt a Hondája kereke, és így az utolsó helyről kellett rajtoljon, kijelentette:


A túraautós mezőnyben nem hallottam még hasonlót. Remélem, erre a szezonra ezzel ki is pipáltam a meglepetéseket.

Végül hatodik és hetedik lett a futamokon. A második versenyen a tavalyi bajnokot, José María Lópezt is megelőzte. A Sportgézának adott interjújában kijelentette: „Nagy elégtétel volt ez nekem, mert nem is ő hibázott, hanem én jöttem ki sokkal jobban abból a helyzetből. Tavaly nem is nagyon volt ilyen, hogy őt megelőzték volna, úgyhogy ez úgy is kellemes érzés lett volna, ha nem is szerzek pontot a második futamon”.


Michelisz a versenyek után videón elemzi saját magát. „Azokat a helyzeteket szoktam külön figyelni, amikor tudom, hogy egy rajt vagy helyezkedés nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Próbálom megítélni, hogy mennyi helyem lett volna, de belülről egészen mást látunk, mint a videón, úgyhogy nem egyértelmű” – mondta a lapnak a magyar pilóta.

A Borsonline-nak hozzátette: nem barátkozni, hanem versenyezni érkezett a mezőnybe, ezért a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loebbel sem spanol. A következő, Marokkói Nagydíjjal kapcsolatban elmondta:


Nem szeretem azt a pályát, nincs meg rajta a komfortérzetem, így nagy csodát nem remélek. Igyekszem majd minél több pontot gyűjteni, de igazán a Hungaroringen várok jelentősebb javulást. Annál is inkább, mert akkorra érkezik meg az első fejlesztési csomagunk.