Michelisz minden kör végén a lelátón tomboló magyarokat nézte

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

A Hungaroringen másodszor diadalmaskodó magyar pilóta az utolsó két körben már elhitte, hogy meglehet a futamgyőzelem.


Már az időmérő után nagy nyomást érzett Michelisz Norbert, aki tudta, hogy a második futamot az élről kezdi – végül meg is nyerte azt. A verseny alatt is izgult, amint érezte, hogy kezd kiengedni, ismét koncentrálni kezdett. Ennek ellenére a célegyenesekben minden kör végén a lelátóra pillantott, ahol magyar drukkerek éltették – derült ki a WTCC Magyar Nagydíjat követő sajtótájékoztatón.


A második helyen végzett Tom Coronel is érezte ezt, elmondása szerint VIP-páholyból nézhette a közönség és Michelisz közötti interakciót. Coronel szerint Michelisz megérdemelte a biztatást, mert kettejük közös BMW-s időszakában a magyar gyorsabb volt. Pedig az ritka, hogy ugyanolyan kocsival valaki gyorsabb, mint Coronel – vélte a pilóta.

Michelisz szerint a rajtja nem volt tökéletes, valamint panaszkodott a Honda alulkormányzottságára is. Az első futamon – ahol nyolcadik lett – csak a kocsira vigyázott, ezért is adta fel a hetedik helyet a Tom Chilton elleni csatában. A második futamon külön örült annak, hogy senki sem autózott előtte, mert így ideálisan viselkedett a Honda. „Kísértetiesen hasonló volt ez a futam, mint a 2012-es, de ha őszinte vagyok, ez talán valamivel könnyebb volt, mert az autó az első pillanattól kezdve partner volt mindenben” – mondta Michelisz, aki igyekezett gyorsan haladni, nehogy elkalandozzon.


A csapat már tudja, hogy nem szabad hozzám szólniuk

– jelentette ki a 30 éves pilóta, akinek elmondása szerint csapata, a Zengő Motorsport már nem is szól bele komolyabban a futamaiba, annyira jól ismerik. Michelisz az utolsó körben már elhitte, hogy megvan a futamgyőzelem, el is ragadták néha az érzelmei.
(via Index, MTI)