Michelisz megnyerte a második futamot a Hungaroringen

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Ez volt negyedik győzelme a a túraautó-világbajnokságban (WTCC), 2012 után a második a Hungaroringen.


A második futamot az élről kezdhette meg Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 30 éves pilóta, aki végül rajt-cél győzelmet aratott. Michelisz lett az első pilóta, aki az idei szezonban le tudta győzni az egyeduralkodónak tűnő Citroëneket – ehhez elég volt három versenyhétvége. A magyar versenyzőnek ez volt a negyedik futamgyőzelme a WTCC-ben.


A rajtnál Michelisz jól jött el, megtartotta vezető pozícióját, mögötte Tom Coronel (Chevrolet) és Tom Chilton (Chevrolet) vívott nagy csatát a második helyért, így a magyar versenyző valamelyest el tudott lépni az élen. Az ötödik körre Michelisz már csaknem 4.5 másodperces előnnyel vezetett Coronel előtt, a különbség kettejük között folyamatosan nőtt. A több tízezer lelkes szurkoló által buzdított magyar pilóta a futam második szakaszában sem hibázott, magabiztosan győzött.

Az első futamon nyolcadikként záró Michelisz így 29 vb-pontot szerzett a Hungaroringen, ezzel az összetett pontversenyben 47 ponttal hatodik. A WTCC idei szezonja két hét múlva a németországi Nürburgringen folytatódik.A verseny végeredménye


Michelisz öröme


Hernádi Zsolt Mol-vezértől vette át a díjat


Autóversenyzőként az ember arról álmodik, hogy hazai pályán, ilyen közönség előtt győzzön magabiztosan, és szerencsére nekem ez ma összejött. Bár a rajtom nem volt tökéletes, mert túlságosan kipörögtek a kerekek, de aztán ahogy az élen maradtam, tudtam, hogy a saját kezemben van a sorsom. Kísértetiesen hasonló volt ez a futam, mint a 2012-es, de ha őszinte vagyok, ez talán valamivel könnyebb volt, mert az autó az első pillanattól kezdve partner volt mindenben.

Michelisz Norbert


Első futam: nyolcadik hely

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán. Michelisz a tizedik helyről rajtolva az első körben feljött hetediknek, a mögötte száguldó Tom Coronel (Chevrolet) azonban hamar megelőzte, a több tízezer hazai szurkoló által buzdított Michelisz pedig a célba érkezésig már nem tudott javítani.

A 13 körös futamot a világbajnoki címvédő argentin José Maria López (Citroe:n) nyerte csapattársa, a francia Yvan Muller és utóbbi honfitársa, Hugo Valente (Chevrolet) előtt. A viadal rajtját meg kellett ismételni, mert a pole pozícióból startoló Muller rossz rajtkockába állt be; az esetet a versenybíróság a második futam után vizsgálja.