Michelisz már a rajt előtt kiesett, Ficza pontot szerzett

Fotó: DPPI Media / vincent curutchet

-

A túraautó világbajnoki sorozat Magyar Nagydíján a gyári Honda már a felvezető körben elfüstölt, Zengőék viszont parádéztak.


A sorozat harmadik fordulójának nyitó futama előtt Bernd Storck, a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya látogatta meg Micheliszt, és egy 5-ös számú, a nevével ellátott nemzeti mezt adott át neki, valamint meghívta a magyar válogatott Elefántcsontpart elleni, május 20-i barátságos mérkőzésére.


A Honda csapat is megemlékezett Ferjáncz Attiláról


A futam előtt a rajtrácson emlékeztek meg a szombaton elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról.

A versenynek a gyári Hondával versenyző Michelisz az ötödik helyről vágott volna neki, ám autója a felvezető körben megadta magát: előbb óriási füst csapott fel a Hondából, majd félre is kellett állnia a vb-pontversenyben eddig harmadik helyen álló versenyzőnek.


ennyi volt az első futam Michelisznek


A Zengő Motorsport versenyzője, a 15. helyről rajtoló Ficza Ferenc remekül kezdte a futamot, a harmadik kör végére már a kilencedik helyet foglalta el, majd újabb három kör elteltével nyolcadik volt. Ficza végül legjobb hondás versenyzőként kilencedikként zárt."Próbáltam végig óvatosan menni, mert nagyon csúszott az új aszfalt. Ilyen eredményre maximum jövőre számítottam, mert bele kell még tanulnom nagyon a kocsiba" - értékelt Ficza a futam után. Hozzátette, az esőben mindenki óvatosabban ment, ezért voltak kisebbek a különbségek.

A 14 körös, esős futamot a Citroën marokkói versenyzője, Mehdi Bennani nyerte márkatársa, a brit Tom Chilton és a Ladával versenyző holland Nicky Catsburg előtt.

A mogyoródi hétvége második, főversenyét - amelynek Michelisz a hatodik helyről vág neki - 17.15-től rendezik meg a Hungaroringen.

WTCC, Hungaroring, nyitófutam (14 kör, 61,334 km), végeredmény:
1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée)
2. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée)
3. Nicky Catsburg (holland, Lada Vesta)
...9. Ficza Ferenc (Honda Civic)
...Michelisz Norbert (Honda Civic) kiesett