Michelisz lett a legjobb hondás a nürburgringi időmérőn

Fotó: David Noels

-

A baleset miatt jócskán lerövidített időmérő eredményeként Norbi holnap előbb a 7., majd a 4. helyről vághat neki a háromkörös versenynek.


A túraautó-világbajnokság ötödik futamának pénteki időmérőjén Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának versenyzője lett a márka legsikeresebb pilótája. Norbi a Nürburgring 26 kilométeres nagy körén (Nordschleife) 8:40.578 perces idővel ért körbe, ami összesítésben a negyedik leggyorsabb eredmény volt – előtte csak két Citroën és egy Chevrolet végzett.A már a tavalyi időmérőt is megnyerő José María Lópeznek ezúttal sem lesz ellenfele. Az előző két idény bajnoka az utolsó gyors körben még tavalyi körrekordjából is lefaragott közel két másodpercet, és végül 8:35.541-et autózva 3,5 másodpercet vert a másodikként kvalifikáló Yvan Mullerre. A csapatidőmérőt (MAC3) meglepetésre viszont a Michelisz, Tiago Monteiro, Rob Huff trió nyerte a López, Muller, Bennani citroënes csapat előtt.Az eredmények azt jelentik, hogy Michelisz a nyitófutamon a 7., míg a főfutamban a 4. helyről rajtolhat majd. A Zengő Motorsport 19 éves újonca, Ficza Feri a 17. helyen fejezte be az időmérőt. Az ETCC időmérőjén Zengőék másik fiatal versenyzője, Nagy Norbi harmadik lett.


A Hondákat, ahogy azt reggel megírtuk, a Hungaroringen, illetve a marokkói futamon használt szabálytalan padlólemezek miatt kizárták. A csapat fellebbezett, de egyelőre nincs új fejlemény az ügyben.